Opskrifter

Nøddetærte med honning

Mørdej

  • 150 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 100 g smør
  • Vaniljesukker
  • 1/2 æg

Fyld

  • 50 g hasselnødder
  • 50 g valnødder
  • 50 g mandler
  • 75 g smør
  • 3 spsk honning
  • 1 dl piskefløde

Bland mel, sukker og vaniljesukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med ægget. Ælt hurtigt dejen sammen. form den til en kugle og læg den på køl i mindst 30 minutter.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en aflang tærteform. Forbag tærtebunden ved 200 grader i 10 minutter. Kom nødder, mandler, smør, sukker, honning og fløde i en gryde og bring det i kog under omrøring. Fordel fyldet i tærtebunden og bag tærten i 10 minutter til overfladen bobler og er lysebrun.

Honninghjerter

  • 125 g smør
  • 150 g honning
  • 150 g brun farin
  • 1 tsk. kanel
  • 1  tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 2 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 600 g hvedemel
  • 200 g chokolade

Kom smør, honning og brun farin………..(resten kommer snart)

Ingefær & citronshot med honning

Kickstart dagen med et ingefærshot.

Ingefær er en fantastisk drik, som kan hjælpe dig på slidgigt, kvalme, træthed, køresyge, oppustethed og styrker dit immunforsvar.

  • 50 g ingefær
  • 2 økologiske citroner
  • 1 1/2 liter vand
  • 1 spsk honning

Ingefæren skrælles og hakkes i mindre stykker. Citronerne skylles i varmt vand og skæres i skiver. Ingefæren og citronskiverne koges i vandet i 20 minutter. Til sidst tilsættes honningen, og så skal blandingen stå og trække et døgn.

Blandingen sigtes og opbevares i køleskabet til det hele der drukket. (Kan holde sig på køl i ca. en uge).




Valnøddemarcipan med honning

  • 200 gram valnødder
  • 100 gram mandler
  • 100 gram honning
  • Chokolade til overtræk

Valnødder og mandler males til mel i en mandelkværn eller blendes til fint mel. Honning tilsættes og der æltes til massen samler sig. Massen gemmen i køleskabet til næste dag, hvor den formes til kugler eller marcipanbrød og derefter overrækkes med chokolade. 

Lukket for kommentarer.