Nøddetærte

Mørdej

  • 150 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 100 g smør
  • Vaniljesukker
  • 1/2 æg

Fyld

  • 50 g hasselnødder
  • 50 g valnødder
  • 50 g mandler
  • 75 g smør
  • 3 spsk honning
  • 1 dl piskefløde

Bland mel, sukker og vaniljesukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med ægget. Ælt hurtigt dejen sammen. form den til en kugle og læg den på køl i mindst 30 minutter.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en aflang tærteform. Forbag tærtebunden ved 200 grader i 10 minutter. Kom nødder, mandler, smør, sukker, honning og fløde i en gryde og bring det i kog under omrøring. Fordel fyldet i tærtebunden og bag tærten i 10 minutter til overfladen bobler og er lysebrun.

 

Lukket for kommentarer.