Honningsæbe – håndlavet

IMG 4152

Vores håndlavede sæber indeholder ægte velvære i form af jomfru olivenolie, kokosolie, honning og bivoks som giver sæben styrke, blødgørenhed og lang holdbarhed.

Sæbernes duft, effekt og udseende stammer fra æteriske olier, urter, pollen, tang og andre naturmaterialer. Der er hverken syntetiske dufte eller parabener i sæberne, som alle er lavet med kærlighed og omhu.

Du mærker straks forskellen ved at sæben på ingen måde virker udtørrende men derimod tilfører huden masser af fugt.

 

LUKSUS FOR KROP OG SJÆL

Hvad er sæbe?IMG 4149

Det vi i daglig tale kalder sæbe, har ofte i kemisk forstand ikke meget med rigtig sæbe at gøre.

Kemisk set er sæbe et salt, som er fremkommet ved en syre-basereaktion mellem en stærk base og en fedtsyre. Herved dannes et salt, som kan opløses i vand. Det, vi gerne vil, når vi vasker os, er at fjerne snavs (fedt) fra huden, men vand alene kan ikke opløse fedt, da det er et polært stof og fedt er upolært.

Ved at få fedtsyrerne til at reagere med den kraftige base dannes et salt, som både er polært og upolært – dvs. saltet kan opløses i vand, men har kemisk også et lille håndtag i den ene ende, som fedtet kan hægte sig fast på. Ved at bruge sæbe kan vi gå i bad med vand og samtidig fjerne fedt og snavs fra huden på en gang.

 

Lukket for kommentarer.